6 мая 2021 г., 23:46

Пипи 

  Поэзия » Для детей
504 0 2

Аз съм Пипи, пиленце пернато,

стъпвам тихо във паници.

Голобрадо съм, хвъркато,

но на двора съм царица.

 

Аз съм жълто, малко пиле,

вчера мама ме излюпи.

Сред тревата, под липите

десет братя ми дотътри.

 

Десет луднали петлета

със тръби и със тромпети.

Десет пъти кукуригат

в три часа по три дерета.

 

Аз съм Пипи пиленце пернато,

ще раста сред петльов свят.

Някой ден и пребогато

ярки, ще даря на този свят.

 

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Всяко шарено яйце, има слънчево сърце »

17 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??