May 6, 2021, 11:46 PM

Пипи 

  Poetry » For kids
502 0 2

Аз съм Пипи, пиленце пернато,

стъпвам тихо във паници.

Голобрадо съм, хвъркато,

но на двора съм царица.

 

Аз съм жълто, малко пиле,

вчера мама ме излюпи.

Сред тревата, под липите

десет братя ми дотътри.

 

Десет луднали петлета

със тръби и със тромпети.

Десет пъти кукуригат

в три часа по три дерета.

 

Аз съм Пипи пиленце пернато,

ще раста сред петльов свят.

Някой ден и пребогато

ярки, ще даря на този свят.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??