20 дек. 2007 г., 16:01

Пируваха обречени недели... 

  Поэзия » Другая
986 0 22

 

Под дяволския асмалък на мрака
пируваха обречени недели.
Покрито вино в змийски бъчви чака,
вдовишки страсти хлипат под постели.

Освирепяло, пладнето лудее.
Завива в черги тънък минал спомен.
Дамгосан писък в нощите немее,
от воденични страхове прогонен.

Развързаните сенки в танц беснеят.
Просветва сатанински винен пламък.
Недели изоставени пустеят
до змийски стъпки, скътани под камък.

Обречен пир във дяволски винарни.
Студени устни ненаситно пият.
Вдовици мятат погледи коварни.
Със псетата пируват. И не вият...

 

20.12.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??