8 июн. 2011 г., 13:23

Пишат хората стихотворения 

  Поэзия » Другая
989 1 22

От самотност болно разтреперани,

непогалени и неуверени,

търсещи на битието смисъла

или много важни верни мисли,

със надеждица за миг спасение

пишат хората стихотворения.

В тях душите си разголват искрено

във истории истински, измислени...

Плачат ту в съня си, ту наяве

и сълзùте им по листа бял остават.

Всеки ред е болка споделена

и е мост през нощите студени...

В строфите и в кратките куплети

нечия душа-светулка свети.

Нека не я плашим, не я гоним,

а да я превърнем в светъл спомен,

в който всеки може да се връща

като свиден  гост в уютна къща.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??