1 июл. 2009 г., 12:40

Писмо до теб 

  Поэзия
689 0 20

 

 

 

 

Писмо до теб.
Дописах го със кръв.

Нощта изгаря восъчно
сред пламнали звезди.
От бели листи огън
се разпалва. 
В ръцете ми е пусто.
Прегоряло. 

В очите скъсаха се
струните със крясък.
Минорни ноти
се изливат от
мастилени сълзи.
Не спя.
Изписах всички сънища.
За теб.
За мен не си оставих.

Отдавна ангелите
в мене не летят.

Крилете им решетъчно
са закърнели.
С перата примка стягат
и грачат като гарвани.
От бялото в душата ми
кълват.

Написах ти писмо.
Със кръв.

Единствен гълъб 
ми остана с име "Вяра".
Отхвърлян. Без решетки.
Без позлата.

Последен куриер за теб.
Преди смъртта.

 

 

 

 

/авторът и лирическата са две различни лица/

© Ол Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??