8 окт. 2023 г., 18:38

Писмо от Рая 

  Поэзия » Строгие формы
176 2 6

ПИСМО ОТ РАЯ

 

Спомни си за мен, щом луната търкулне

над тъмните покриви шлейф от коприна.

Аз сигурно скоро оттук ще замина,

но пак ще се върна – бездомна светулка,

 

която сред спящата ръж да танцува

и звездни трошици от Рая да ръси –

над нивите стихнали, с блясъци къси.

Не успях в здрача стъклен да се сбогувам.

 

Да кажа на всички, как много ще липсват,

в поля с неуютна, неискана вечност,

там дето води от забрава се плискат,

 

че тук и единствено може да искаш,

да милваш, да любиш – дори отдалече,

което е мило и истински близко.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??