31 мар. 2016 г., 21:49

Питие 

  Поэзия » Другая
521 0 10

Кобра на кълбо в душа се е извила,
жаден поглед е в сърцето впила,
с опашка и глава обгърнала е чаша
и жадно се опива от скръбта наша.

Денем със отрова чашата долива,
ноще пие с лакомия уродлива
Болката човешка е омайно питие -
с него кобрата захранва своето сърце

Празна ли е чашата и тъй любима,
тя отново впръска скръб непрежалима,
с езика си отровен мигом ни залива,
и с питие в ръка отново е щастлива.

Р. Първанова

© Ренета Първанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??