19 нояб. 2007 г., 20:02

Плачещи икони 

  Поэзия » Другая
1040 0 23
 

Мадам рисуваше икони -

Богородици със Младенеца.

Моделите продаваше.

                    На господата.

Иконите...

              те нямаха... очи.

        

         А плачеха.

 

Очите бяха си изплакали.

По младенците, спящи

                    на гърдите

на щастливи богородици.

Мадам рисуваше...

Плачещи икони без очи,

а на моделите продаваше гърдите.

Господата за красивите гърди

                                  и за сълзите

на безоките икони,

плащаха във брой

 

ПАРИ!!!

 

Мадам заспиваше щастлива.

Моделите сънуваха...

             ... неродените си младенци.

И плачеха безоките икони...

 

 

 

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??