Мадам рисуваше икони -
Богородици със Младенеца.
Моделите продаваше.
На господата.
Иконите...
те нямаха... очи.
А плачеха.
Очите бяха си изплакали.
По младенците, спящи
на гърдите
на щастливи богородици.
Мадам рисуваше...
Плачещи икони без очи,
а на моделите продаваше гърдите.
Господата за красивите гърди
и за сълзите
на безоките икони,
плащаха във брой
ПАРИ!!!
Мадам заспиваше щастлива.
Моделите сънуваха...
... неродените си младенци.
И плачеха безоките икони...
© Даша All rights reserved.