6 окт. 2024 г., 15:34

Пламък от истина 

  Поэзия » Философская
102 1 2

Как те искам за себе си, истино! 

Без фанфари и тежки сълзѝ,

сред огньовете буйни пречистена 

и без сянка, която пълзи!

 

Как те искам за мое светилниче

в този свят до край потъмнен!

Ти си пламък във старо кандилниче 

и си факлата в днешния ден.

 

Как те искам, подобно на вятъра, 

смело влязла в прозорец на храм! 

Всички мисли, подобно на ятото, 

все на тебе със вяра да дам! 

 

Как те искам до бяло пречистена

да не гледаш вечно тревожна.

Нека има пътека сред истина!

А дали? Дали се възможна?!

 

Детелина И. Стефанова 🍀✍️

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??