26 авг. 2010 г., 22:41

Пластелин § Глина 

  Поэзия
664 0 3

 

Пластелинено

 

Колесницата препуска,

а в насрещното платно –

пластелинено семейство –

количка с бебе, мама, татко - все едно,

че някой там нарочно ги е залепил,

за да ми припомни,

какво съзнанието ми не иска да прегази, да затисне,

с излязлото от пътя колело.

 

&

 

Глинено

 

Малко глинено човече

влиза в стаята ми вечер,

къса страниците на деня,

пуска щорите и прожектира филм,

за който мисля, че е сън.

И изпълнявам всички роли

на очакваните хора;

на онези, другите, които,

знам, че само в тъмното ги виждам вече -

само ако се превърна в малко глинено човече.

 

2007 г.

© Невена Григорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??