16 окт. 2023 г., 17:31

Платно с българска бродерия 

  Поэзия » Философская
200 1 4

ПЛАТНО С БЪЛГАРСКА БРОДЕРИЯ

 

Край стряхата, където вечер

увисваше котленце с мляко 

и белваше  – подобно глетчер,

зимъс на билото калпакът,

и портичката жаловито

прискърцваше след всяка стъпка,

а баба с тасче ланшно жито

за сетно пиленцата кътка,

и дядо, седнал на миндера,

тютюнеца си тъпче кротко

в лулицата, а вън трепери  –

мяукаща, съседска котка,

вечерник тихо ще прелитне

и шал ще стелне тишината,

а мракът – безнадежден скитник,

ще се спотайва зад машата,

и всичко ще е твърде просто,

че да изчезне безвъзвратно.

Дано оттук да мине Господ

и да поспре  – да го изпратим.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??