6 окт. 2010 г., 10:04

Платното на живота 

  Поэзия » Любовная
1427 0 9

Платното на живота


Уязвимо платно на художник

Е моят съзнателен път.

Да рисувам портрети е сложно

И боите търпеливо мълчат.


А нюансите тихо се пробуждат.

Яркостта им заживява, когато

Мисълта ми за теб в картина се преобразява.

Да рисувам портрет е сложно, но не и невъзможно.


Огромната ми любов към теб

Всяко едно движение на четката направлява.

А нюансите все по-ярки стават.

Неповторимо усещане на доброта придават.


Бялото платно пусто бе преди.

Мечтаейки да бъде запълнено с бои,

Стоеше в кюшето на стаята ми.

Копнееше музата мен да връхлети.


И да, Ти ме вдъхнови!

Сега платното не е самотно и бяло.

Жадно, жадно пие цветните бои

На малки глътки, безконечно...


Йоана Р. Николова

02.10.2010г. 

(01.17)

за Деян Л. Иванов

© Йоана Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??