20 нояб. 2009 г., 11:22

Пленница 

  Поэзия
519 0 4

                                                                             Будва, Черна гора, 2005 г

 

 

 

На плажа съм

и камъни цветни събирам.

Да бъдат красиви

с рисунки и знаци подбирам.

Просторът ме грабва,

душата ми в радост прелива,

морето безкрайно

с небето в целувка се слива.

 

Отмествам взор, поглеждам

планините до плажа -

красота неземна,

как да я разкажа?!

Скали, а върху тях

поляни, с мъх обвити,

къщичките бели

в планината свити.

Цъфнали дървета

с пухкави премени,

сякаш на хоро са

моми засмени.

 

По света тъй дълго бродих,

красота събрах,

по-голяма хубост

нийде не видях!

Все натам аз тръгвам,

наяве и сън,

нищо не ме спира -

ни бури, ни гръм...

Всяка нощ пътувам,

доде очи Бог не затвори,

ПЛЕННИЦА там останах,

прикована с тежки окови...

 

 

© Nina Toshich Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??