По пълнолуние ставам
магьосница,
ясновидка,
на луната посестрима.
По сребърния дъжд гадая
върху вечерното небе.
Чертаят тайни графики
кометите
и знаци огнени вещаят
от други светове.
А на разсъмване
божествени сълзи събирам
по устните на розата.
© Цветана Качерилска Все права защищены