7 июл. 2024 г., 06:23

По пътя 34 

  Поэзия » Другая
84 0 0

      П О П Ъ Т Я 34

 

Поезията е изкуство дарено за всички,

но нейният прочит е конкретен за всекиго,

за едни одежди Мистични съблича,

на други Суетата им бива навехната.

 

Погледнали се за миг в нейното огледало,

някои бягат далече,уплашени от това,

което дълго и упорито в тях е лежало

и Живота им е направлявало без слова.

 

Други,за пръв път приветстват себе си,

припознали в героите собствени чувства,

усетили моща на вълните под високите гребени,

отхвърлили на Живота си фалшивото русло.

 

04.06.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??