27 дек. 2022 г., 11:58  

По пътя няма други знаци 

  Поэзия » Философская
593 4 14

ПО ПЪТЯ НЯМА ДРУГИ ЗНАЦИ

 

Тревожни бликащи пчели

край вехта брюкселска дантела.

И липов цвят навред вали –

и птици пеят a capella.

 

Проплаква пролетта у мен –

родила се след трудна зима.

Човек не е докрай сломен –

надежда за добро щом има.

 

Очаквам я – като крило,

което някой ангел спуска,

като отвара за любов –

сълза по сухите ми устни.

 

А после ще си ида, знай,

защото всичко съм раздала –

страстта от женския си май.

И неотменното начало.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??