На Пети
Исках да надникна във душата ти
и мисля, че донякъде успях.
Мила моя, тръгнала нанякъде,
до тебе, все по пътя ти вървя.
Синът ми – твоят татко си отиде…
Една звездица в тебе не блести.
Все търсиш го там, някъде в тълпите –
сравняваш, другите изхвърляш ти.
Тревожа се, че искаш да откриеш
пак той отнякъде да долети
и щастието само в него виждаш,
а време е сама да полетиш.
Изправям те – със теб и аз съм права.
Една на друга вдъхваме мечти.
Огньове палим и гори жарава.
Пространство имаш, хайде полети!
Ще гледам твоя полет и ще пиша
най-хубавите стихове за теб!
Ще бъда, ще ме има и ще дишам,
щом огъня ти дадох занапред!
© Ани Иванова Все права защищены