Dec 9, 2020, 6:55 PM

По пътя ти вървя 

  Poetry
263 1 2

 

На Пети

Исках да надникна във душата ти

и мисля, че донякъде успях.

Мила моя, тръгнала нанякъде,

до тебе, все по пътя ти вървя.

 

Синът ми – твоят татко си отиде…

Една звездица в тебе не блести.

Все търсиш го там, някъде в тълпите –

сравняваш, другите изхвърляш ти.

 

Тревожа се, че искаш да откриеш

пак той отнякъде да долети

и щастието само в него виждаш,

а време е сама да полетиш.

 

Изправям те – със теб и аз съм права.

Една на друга вдъхваме мечти.

Огньове палим и гори жарава.

Пространство имаш, хайде полети!

 

Ще гледам твоя полет и ще пиша

най-хубавите стихове за теб!

Ще бъда, ще ме има и ще дишам,

щом огъня ти дадох занапред!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дълбоко и разтърсващо. Когато някой гледа полета ти, няма как да не е красив. Поздрави.
  • Трудно ми е да коментирам. Има болка... но има и надежда.
Random works
: ??:??