Овъглиха се очите ми от взиране
по пепелта на минали желания.
Остави ме без дъх - без място за умиране
едно-едничко първо и последно твое обещание:
Да върнеш времето в ръцете ми...
Сега стоя сама на Пътя,
ограбила последната си Муза,
завързала очите си от въглени -
горящи, за да не изгарят по лицето ти.
Да върнеш себе си в сърцето ми...
Не искам, огън ще е всичко -
и ще погълне мен и теб, и дните.
Не искай ти от мен обичане,
аз с любов изгарям и трите!!!
Да тръгна... ще посея само още пепел...
© Вечерница или Зорница Все права защищены
Благодаря!