26 мар. 2008 г., 09:24

Почакай! Потърпи! 

  Поэзия » Другая
684 0 6
 

Почакай! Потърпи!

Не бързай! Мъничко поспри!

Нетърпелива не бъди!

Най-хубавото тепърва предстои!...

Може би така е?!

На изкушение такова

кой ще устои?

Кой би могъл бъдещето си

да знае? То само може да се гадае.

Себе си не мога да намеря,

макар да се търся непрестанно.

С природата си все сили меря,

но на себе си се чумеря постоянно.

Ех, природо, природо,

ти, природо човешка!...

Не искам да съм само

твоя грешка. Животът не е смешка!

Почакай! Потърпи!

Не бързай! Мъничко поспри!

Нетърпелива не бъди!

Най-хубавото тепърва предстои!...

Може би така е?!

Кой ли знае?...

© Анна Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??