6 нояб. 2008 г., 18:03

Почти недостижаема... 

  Поэзия
1417 0 27

Преструвах се на мека бяла шапка,
забравена на плажа изоставен.
Очите ми са дълги като дакели,
а устните ми - изгреви нахални.

Гърдите ми са островърхи гларуси.
А тялото блестее песъчинково.
Подлъгвам бриза, че съм гола радост
и после му се плезя безпричинно.

На парещите пролети в копривата
почти недостижаема пристъпвах,
защото са прозрачни самодивите...

Единствено за шапката излъгах.

 

2005

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??