14 мая 2007 г., 16:13

Под дъгата 

  Поэзия
593 0 7


  Майски дъжд окъпа
  дървета и цветя
  и в небето той опъна
  бял обръч за дъга.

  Небето обръча погали
  и нарисува първата черта,
  в синьо то обагри
  част от светлата дъга.

  Слънчев лъч притича 
  бързо и с един замах
  сложи много жълто
  и посипа златен прах.

  Вятърът с рисунък нежен
  вписа аленият цвят,
  носещ дар далечен - 
  целувката на ален мак.

  В този миг вълшебен,
  потънал в светлина,
  живият живот искреше
  в букет от пъстрота.


 

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??