Щом дойде пролетта
аз ще стана кака.
Щъркелът пред нашата врата
подарък ще остави чакан!
Братче ще ми донесе,
бебе малко,
с мъничко носле
и ще плаче, жалко,
но аз ще го люлея,
ще го забавлявам,
песни ще му пея,
да реве не ще му давам!
А като порасте
ще го уча на игри,
и ще сме приятели
неразделни, най-добри!
© Людмила Данова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Чакам идващата пролет, щъркелът да долети с малко бебенце на двора! Братче да ми подари! »