ПОДПИСЪТ НЕ СЕ ЧЕТЕ
До днес аз никого не съм предала.
Макар че доста сториха го с мен.
На скришно пазя в съвестта си бяла
стремеж светът ми да е съвършен.
Съвет не давам в хорските проблеми –
все някой ден сами ще се решат.
Дано да стигне сметнатото време –
да мина с чест по краткия си път.
Ще кътам дълго паметните дати,
в които ме е топлил твоят смях.
Дано изкърпят бримките в душата
и съхранят от мен каквото бях.
И никога подвластна на забрава
да не зачеркна всеки хубав ден,
след който залезът разлива лава,
която ще догаря подир мен.
© Валентина Йотова Все права защищены