5.07.2023 г., 21:07 ч.

Подписът не се чете 

  Поезия » Философска
454 6 8

ПОДПИСЪТ НЕ СЕ ЧЕТЕ

 

До днес аз никого не съм предала.

Макар че доста сториха го с мен.

На скришно пазя в съвестта си бяла

стремеж светът ми да е съвършен.

 

Съвет не давам в хорските проблеми –

все някой ден сами ще се решат.

Дано да стигне сметнатото време –

да мина с чест по краткия си път.

 

Ще кътам дълго паметните дати,

в които ме е топлил твоят смях.

Дано изкърпят бримките в душата

и съхранят от мен каквото бях.

 

И никога подвластна на забрава

да не зачеркна всеки хубав ден,

след който залезът разлива лава,

която ще догаря подир мен.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??