13 февр. 2009 г., 22:33

Поет-ка 

  Поэзия
412 0 1

Измислям думи и се правя на поет,

в прелитащ тон обагрям нощния разцвет,

една идея, дразнещо ровичкаща,

ми казва бодро-радостно "привет".

 

 

Седя и пиша във омайна тишина,

сама със сребърната песен на нощта,

докато вятър леко чука по прозорците,

и пее за звездите и дъжда.

 

 

За думите просторът ми е тесен,

а полетът за тях е пътят лесен,

те казват, че за влюбения поет

животът е отвлечено чудесен.

© Ангелина Кънчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??