14 янв. 2010 г., 09:29

Поете 

  Поэзия
515 0 0

И отнякъде истината изплува
бледа като издъхваща луна.

Ти виждаш спомена от птиците,

останал във времето съвсем.

 

А сам духът на облаците в

своето величие при теб ще дойде

и ти, поете, повелителю на листите

думите в приказка ще преродиш.

 

Ти вече с посребрени коси, с тежки бръчки,

а в погледа ти дете с мечти трепти и то

сияе и жадува, и блести с годините все по-

силно, все по-страстно обича.

 

Навел си отново глава и под догарящата светлина

с уморени пръсти твориш, запъхтян от сили,

поредната картина с фигури у думи да сътвориш.

© Александра Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??