Коледни целувки - 5
Девет скъпи блюда
за Душата ти
аз подредих –
в Рождественската нощ
да те нахраня –
светулки обич,
спомени и стих,
слънчеви кристали
вяра.
Девет огнени думи
в молитвата скрих –
за да те спася
в студа
и мрака.
Девет живота
пребродих
и пак те открих –
обич моя,
спасение
свято!
© Илияна Каракочева Все права защищены