10 июн. 2009 г., 15:21

Поезия - на красотата глас 

  Поэзия » Другая
736 0 2

Поезия - на болката дете,

завих те в пелена от суматохи,

преди умора вейки да вплете

в косата на далечните епохи.

Поезия - на мисълта ми пристан,

погалих те с душата си ранена

и погледът до болка те поиска,

познал у тебе тъжната вселена.

Поезия - в началото бе ти,

а краят днес изтича от дланта ми.

Запазих те в дъгата от мечти,

когато дъжд обсипа песента ми.

 

Поезия - сълзата на могъщите

по твоя лик навярно ще се стича.

На тези, дето няма да са същите,

защото са призвани да обичат.

Поезия - на любовта копнеж

по устните ти начерта бразди,

нежни като фреските от скреж

пред погледа на падащи звезди.

Поезия - на красотата глас

в светъл блян от мигове трепти.

С твойта сила ще угасна аз,

в мойта слабост ще изгрееш ти...

 

 

© Даниела Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мн хубаво стихче,Дани!!!Права си,че поезията е "болката дете завта в пелена от суматахи...."
  • "С твойта сила ще угасна аз,
    в мойта слабост ще изгрееш ти..."
    !!!

Предложения
: ??:??