9 дек. 2022 г., 21:15

Поезията е безсилие 

  Поэзия » Философская, Гражданская, Свободный стих, Восточные формы
648 0 0

***

В очакването

нещо да се случи днес

кълни копнежът

за докосване

и споделена общност

 

***

Рими –

килими

под изпотъпканите тела

на избитите.

Пробождат

с кинжал

жалката

кожа на естетиката ни.

Капка жал

за морето от кал,

в което попивам…

Не,

не

проливам

сълза...

Тиха

проказа

прояжда

стиха.

© Габриела Цанева Все права защищены

Произведението е включено в:
  555 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??