Посветено на бездомните животни
Моля те, погледни ме в очите!
Какво виждаш, нима те е страх?
Виждаш ли там как минават ми дните?
Кога за последно хапнàх?
Моля те, надникни ми в душата
и виж колко неволя търпи!
Ще е благодарна вечно на ръката,
която ще я приюти!
Почувствай ми, моля те, сърцето –
колко всеотдайност може да даде!
Любовта е нещото, с което –
цялото ще ти се отдаде!
© Pepi Petrova Все права защищены