3 сент. 2006 г., 21:01

Погребение 

  Поэзия
770 1 12
Копая гроб!
Днес
ще заровя
тленните останки
на своите разкъсани мечти,
за да не скитат тъжните им сянки
сред мрака,
                 който в моя ден цари.
Душата - опустяла, празна стая -
                  ще срина и изпепеля,
за да не мога,
като призрак да витая
                   в безкрайната й пустота.
Сърцето ще изтръгна
с длани ледни
- да не тупти от болка и от страх.
Ще умъртвя надеждите последни
и ще посипя
всичко
с прах.
Копая гроб!
Днес всичко ще заровя
и ще затрупам
всичко свято с пръст...
Живота си 
без жалост ще отровя
и ще издигна и над него кръст...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??