Прости ми за думите,
които разпилявах
без ред и без смисъл.
От страх да остана,
неволно си тръгнах.
Без нищо да взимам,
без нищо да давам.
Така ме научи живота,
да търпя болката кротко,
след което да тръгвам и да изоставям.
Празнината остава
наполовина запълнена.
И нещо тежи, нещо ме дърпа.
А аз продължавам напред,
с кървави пръсти да търся.
Онези скъсани страници,
които от ярост откъснах.
Които от глупост и младост
не успях да опазя и изгубих,
а сега жадно ги търся.
Все пак те моля за прошка.
В живота се раждаш,
по пътя грешиш и се спъваш,
и точно преди да заспиш,
се усмихваш на някого и отново
възкръсваш.
© Любима Маеркова Все права защищены