10.02.2024 г., 10:18 ч.

Покаяние 

  Поезия » Любовна, Философска
119 0 2

Прости ми за думите,

които разпилявах 

без ред и без смисъл.

От страх да остана,

неволно си тръгнах.

 

Без нищо да взимам,

без нищо да давам.

Така ме научи живота,

да търпя болката кротко,

след което да тръгвам и да изоставям.

 

Празнината остава

наполовина запълнена.

И нещо тежи, нещо ме дърпа.

А аз продължавам напред,

с кървави пръсти да търся.

 

Онези скъсани страници,

които от ярост откъснах.

Които от глупост и младост

не успях да опазя и изгубих,

а сега жадно ги търся.

 

Все пак те моля за прошка.

В живота се раждаш,

по пътя грешиш и се спъваш,

и точно преди да заспиш,

се усмихваш на някого и отново

възкръсваш.

 

 

© Любима Маеркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво заглавие, много хора не са способни да се покаят за каквото и да е ....все те трябва да са прави, не съжаляват за нищо в живота си и т.н.
Предложения
: ??:??