26 авг. 2008 г., 09:15

Полето 

  Поэзия » Пейзажная
1509 0 13
                                Утихва полето в миг опустяло,
                                и ширва се смуглият здрач,
                                отлъчено пее агънце бяло
                                и в розови тонове плете небесен тъкач.
                                А някъде там, сред поляните дъхави,
                                животът се смее - същинско жребче,
                                пробуден от утрото той аленее от макове
                                и после утихва, приспан от щурче.  

© Нина Миндова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??