5 апр. 2018 г., 23:58

Половини 

  Поэзия » Философская
312 0 0

Красиви са звездните нощи,

мистичната бяла луна,

която изпълва с въпроси...

човешката празна душа...

 

Но мисля, че сякаш напразно

аз взирам небесната шир...

Какво съм аз? Просто тракиец...

безстрашен навярно... но сам...

 

А ти си от Àтина родом, 

гъркиня, пораснала в лукс,

с пиеси, с Есхил и Софокъл

с легенди за Хектор, Ахил...

 

И въпреки всичко си слаба...

потъваш в морето от страх,

и въпреки всичко аз гасна...

защото у мен няма плам...

 

Стиснѝ ти ръката ми груба,

да гледаме двама нощта...

да взираме мрака, луната,

звездите и блясъка в тях...

 

И ето... със сила дарен съм...

а ти си носител на плам...

Две части от общото цяло...

Две части... на цял един свят...

 

 

 

© Андрей Андреев Все права защищены

Не препоръчвам да тълкувате текста буквално.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??