3 июн. 2022 г., 20:27

Поне в съня ми да остане жива 

  Поэзия » Любовная
518 8 6

Дори не вярвам, че при мен те върна
отнеслия те преди време дявол!
Не те очаквам слаба и кахърна,
не знам и на какво си се надявал.

 

Не си ми ни в сърцето, ни в душата,
отдавна като мъртъв те оплаках.
Горчеше ми лъжата – опашата,
но днес е късно. Дяволът те чака.

 

А някога небето ми се килна,
на болките в зъбатата потеря,
но днес – самата обич съм всесилна,
ти – паднал даже с реч не ще замеря

 

лицето ти. Обичах те безмерно,
но днешната не мене не прилича,
за живи мъртъвци не нося черно,
лъжецът само себе си обича.

 

Върви си! Не желая да ме помниш!
И не моли – недей я доубива,
онази обич – с две очи огромни,
поне в съня ми да остане жива...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

На кой се молиш, дявол да те вземе,
ти беше този, който си отиде,
но оттогава мина много време,
повиках дъжд да заличи следите.
В мен огънят отдавна е угаснал, ...
  623  15 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??