13 июл. 2011 г., 20:50

Попей ми ти, Щурче! 

  Поэзия
560 0 1

ПОПЕЙ МИ ТИ, ЩУРЧЕ!


Как си, как си, ти, Щурче?

Пей ми, пей ми от сърце.

В замяна ще ти дам подслон,

не под лист и не на клон...

Зима иде, лято мина -

ний сами - двамина

(щом вихрушка има,

вече ще е зима)

в къща със камина

ще се топлим, ще си пеем -

само туй умеем...


Сега - попей ми ти, Щурче,

попей ми от сърце.

Зиме ще ти дам подслон,

не под лист и не на клон...


Обичам твойте песни чудни -

тъй палави, тъй ранобудни!


Как ми липсва лято златно -

искам го обратно!

 


Ралица Костова

 

 

© Ралица Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Как си, как си, ти, Щурче?
    Пей ми, пей ми от сърце.
    Обичам твойте песни чудни-
    тъй палави, тъй ранобудни!"
    Браво, Рали! И аз чух песента
    на Щурчето.
    Август е, щурчета пеят.
    Цветята люлчици люлеят.
    Радвам ти се и те прегръщам, с обич!





Предложения
: ??:??