11 окт. 2022 г., 12:29

Попита ме 

  Поэзия » Любовная
172 2 0

   

       Попита ме

 

Попита ме дали душата свети,

дали е слънчева, или пък не,

дали докосва мисли на поети,

или е част от синьото небе?

 

Не знаех аз какво да ти отвърна…

Душата ми е цялата любов

и колкото във мене да я търся,

тя към прекрасното е зов.

 

Замислен ти нанякъде замина,

не знаеше как силно страдам аз,

не знаеше душата как обича,

как търси образа ти всеки час.

 

Помислих си – на всекиго се случва,

не съм единствената на света,

но във душата си аз нося чувства,

които правят по-красив света.

 

                  Мария Мустакерска 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??