17 янв. 2013 г., 14:23

Пораствам 

  Поэзия » Другая
715 0 4

Отивам на там, откъдето
малцина с мечти се завръщат
и застинало в сиво небето,
отгоре ме гледа намръщено.

 

Тълпата неусетно се стопля,
замръзнала в близост внезапна,
в крила се превръщат оковите,
а сърцето тежи необятно.

 

"Пораства!" - похвално осъден съм,
за туй, че светът е отъпкал

години, безмилостно хвърлени 
в жарта на наивните сънища.

 

Във битки - инати, обречени,
да бъдат безспорно падение.
Битки, които безчувствено
осъждани бяха с презрение.

 

Но аз не съм коленичил,
не съм и прекланял и чело,
безусловно, безкрайно обичал съм 
детински глупашката смелост.

 

Но днес... нагорчава ми времето 
от всичките мъдри уроци,
които сурово отнемаха 
усмивка, хлапашки непорочна

 

и отивам натам, откъдето
малцина с мечти се завръщат...
изгубил по пътя детето,
изминало всичките пътища.

© Александър Охрименко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не изгубвай детето! Ако трябва се върни и го намери!
  • С удоволствие се спирам при поезията ти, Алекс!
  • Хубаво тихотворение,навява тъга за детството,но някъде, в някой ъгъл на душата ни, то е закътало своя надежда ,че в даден миг всеки от нас от спомените му ще се зарежда!Поздрав!
  • Да, за съжаление това е горчилката от порастването!
Предложения
: ??:??