18 июн. 2022 г., 06:32

Порязан от вода 

  Поэзия » Другая
206 0 0

Гледат, мръщят се. Гримаси тежки.

В стаята се вихри битка страшна.

Кой от кой какво ли ще открадне.

Играта наблюдават милиони на опашка.

 

Блъф! Лъжа! Не на мене тия номера!

Отнейде доближи се дама в черно облекло.

Незабелязана остана и с приведена снага,

пошушна нещо на единия в ухо.

 

Не отмести поглед.

Не пожела да чуе или пък не разбра.

Очите блеснаха в захлас,

изигра си коза и печалбата събра.

 

От победата опиянен, бутна масата и ето на,

чаша се разклати и току-виж преля.

Поразен от рана насред голата ръка,

огледа се и в шок видя,

от нея паднал остър лед, а не вода.

© Б. Неугасимов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??