Гледат, мръщят се. Гримаси тежки.
В стаята се вихри битка страшна.
Кой от кой какво ли ще открадне.
Играта наблюдават милиони на опашка.
Блъф! Лъжа! Не на мене тия номера!
Отнейде доближи се дама в черно облекло.
Незабелязана остана и с приведена снага,
пошушна нещо на единия в ухо.
Не отмести поглед.
Не пожела да чуе или пък не разбра.
Очите блеснаха в захлас,
изигра си коза и печалбата събра.
От победата опиянен, бутна масата и ето на,
чаша се разклати и току-виж преля.
Поразен от рана насред голата ръка,
огледа се и в шок видя,
от нея паднал остър лед, а не вода.
© Б. Неугасимов Всички права запазени