13 февр. 2009 г., 22:38

Последен стих 

  Поэзия » Другая
696 0 0

Последен стих

 

И ето ме отново

с бял лист и молив в ръка.

Чакам музата красива

със стих крилат да ме дари,

но и ред не мога да напиша...

 

Отмина времето на болка,

самота, любов и гняв.

Образите стари избледняват

и никога не ще се върнат пак.

Ни боен рев, ни песен сладка

изпълват моите уши.

Няма светлина, но и мракът

някъде изчезна без следа.

И ето ме отново – старият поет,

в последен опит живот да създаде,

но бедната скица не е шедьовър...

 

Простете, герои мои, любими,

и днес не ще се срещнем.

Но един ден отново ще се съберем,

било чрез листа бял или смъртта.

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??