17 янв. 2023 г., 19:25

Последната троха 

  Поэзия
530 2 2

ПОСЛЕДНАТА ТРОХА

 

Мечта си имам мъничка една

от времето на майчината пазва –

светът да бъде бяла тишина

и никой никого да не намразва.

Последната си риза в моя скрин

да я даря на просяка пред храма.

И хляб – ако не стига за един,

да купя и за други гладни двама.

 

Навред да стихнат гнусните войнѝ –

и да заспя – от Господа целунат.

Да дишам с Обич сетните си дни

аз! – мравката в световния мравуняк.

Изтарашувах своя чер долап.

С какво да ви нахраня тази вечер?

Споделям с вас една трошица хляб

с Надеждата светът да бъде вечен!

 

17 януарий 2023 г.

гр. Варна, 19, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??