14 окт. 2015 г., 13:31

Посока 

  Поэзия
279 0 3

 

 

 

Накъде води този път?

Примигва ми фенера ...

До тук ли е или и отвъд?

Защо е мрачно и студено?

Не съм на кон. В тунел съм,

засипан от хиляди въпроси -

за тях,  за теб, за мен,

за онези, които шляпат боси -

къде е прекрасния ни ден,

който обещаваше ни Господ,

когато още бяхме си деца

и цветно мижахме в калейдоскопа?

Вдигам фенера нависоко,

трябва да изляза от тунела -

след него е посоката,

която трябва да поема ...

Но с въпросите дали ще смогна ...?

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ева, Зорница, Таня, Мая, сърдечни благодарности! Танче, следвам съвета ти! Топли поздрави!
  • Вдигай фенера и следвай посоката,
    светлината пред теб сама ще те води
    пътят видян от калейдоскопа
    от детството тича,далечно и босо!
  • Харесах! Поздрав!
Предложения
: ??:??