Не искам
да съм ничия причина.
И повод,
и стремеж,
или кумир...
Не искам никой
да ми сочи доводи,
че
някой,
нещо,
някога,
нали...
Не искам
да кръщават в мое име
дори животни!
Камо ли човек!
У всеки има
слънце,
плод
и истина,
които
да го преведат напред!
И всеки
е за себе си,
по своему
изпълнен и със смисъл,
и с Живот -
такъв,
какъвто Господ-Бог Всевишния
го е изваял с радост
и любов!
© Руми Бакърджиева Все права защищены