6 янв. 2018 г., 00:00

Познанието 

  Поэзия » Философская
364 2 3

Повярвах, че любовта е огън,

когато сърцето ми стана  пепел.

Повярвах, че е вода,

когато душата ми стана лед.

Разбрах, че е била песен

в настъпилата тишина.

Мракът ме научи, че е светлина,

а гладът, че е хляб...

Кривите пътеки показаха Пътя,

а вярата каза, че е самота.

Сега имам искра и глътка вода.

Имам няколко ноти и клечка кибрит.

Шепа трохи... за птиците!
Имам и Пътя!

 

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??