4 нояб. 2008 г., 13:14

"Прах " 

  Поэзия
528 0 3
"Прах "

Странно, колко много пъти
опитвам да намеря смисъл,
макар да знам, че смисъл няма,
когато диря във студа прохлада,
очите си когато не затварям
от страх, че пак сънувайки,
ще търся отговори там, където
ще отговори вместо мен сърцето,
със робска страст вървя покорно,
главата си навел смирено
и слушам, за да чуя песен,
така е по-добре,
така животът по е лесен,
как простовато думите се леят
и сплитат буйните потоци,
с които всичко да отмия
и да забравя,
не се нуждая от пророци,
истината не е истина:
- изповядвам си страха,
самотно останало щастие,
само пепел в пепел,
само прах във прахта.

© Дидо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??