23 мая 2022 г., 11:41

Преболедуване на мълчанието 

  Поэзия » Любовная
599 3 10

ПРЕБОЛЕДУВАНЕ НА МЪЛЧАНИЕТО

 

Дойдох да ти попея тихо

за обичайните неща.

Врабчетата от студ се скриха

на топло в моята душа.

 

А там е толково просторно

и те чирикат, и летят.

Едно прозорче ти отворих

да чуеш хо̀ра им сърцат.

 

Дали ще имам още време?

Това, което предстои

ще мога ли докрай да взема?

И после искаш ли го ти?

 

Да знаеш как се боледува,

когато дълго си мълчал...

И всеки звук ми е хоругва,

и лек – за горест и печал.

 

Послушай шепотите в юли,

звъна на зреещата ръж.

Земята как изтръпва, чу ли,

в молебен за целебен дъжд?

 

След тази песен изтънява

на изток хоризонтът син.

И щом си тръгна, не забравяй

със другиго да споделиш.

© Валентина Йотова Все права защищены

Попях, поплаках – лятна буря,
с гласа ми вятърът зловещ,
три дни що види прекатуря,
но ти, любов ще разбереш.
Дойде по пътища незнайни, ...
  240 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??